Usturoi negru

Usturoiul negru – usturoi clasic in vacanta la Techirghiol

Usturoiul alb este bronzat (a se citi macerat) vreo 45 de zile printr-un proces 100% natural, timp in care este expus la conditii optime de umiditate si temperatura folosind o crema solara (a se citi reteta) care e pastrata secreta.
Usturoiul negru a fost pentru prima data produs si folosit in Corea de Sud.
Medicii din Asia foloseau această metodă de a fermenta usturoiul, pentru a extrage cele mai sănătoase proprietăţi din usturoi, reducând intoleranţa la digerare şi gustul neplăcut pentru unii. Acesta este bogat in zaharuri naturale si aminoacizi, nefiind un „produs al cercetatorilor”, deci nu contine niciun aditiv.
Acesta este bogat in vitaminele B1 si B6, calciu, potasiu, cupru, mangan si seleniu. Un nutrient extrem de important este ingredientul activ din usturoi, numit alicin.
 
Beneficii
Lupta impotriva infectiilor
 
Cu toţii ştim că usturoiul alb, obişnuit are efecte antimicrobiene, antibiotice şi antimicotice, datorită conţinutului de alicină. S-alicisteina din usturoiul negru ajută la absorbirea mai rapidă a acestui compus. Usturoiul negru este considerat un tratament natural excelent pentru tuse şi răceală. Consumul lui regulat reduce riscul de infectii respiratorii superioare.
 
Puternic antioxidant
 
Antioxidanţii sunt substante ce au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi care afectează sistemul imunitar. Sistemul imunitar este responsabil de apărarea împotriva agenţilor patogeni ce pot afecta sănătatea organismului. Vitaminele C, B6, mineralele seleniu şi mangan pe care le conţine usturoiul negru sunt esenţiale pentru  buna funcţionare a sistemului imunitar. Usturoiul negru coţtine o cantitate dublă de antioxidanţi faţă de usturoiul alb.
 
Previne bolile cardiovasculare
 
Favorizează circulaţia optimă a sângelui, combate rigidizarea arterelor, previne bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, subţiază sângele şi are rol vasodilatator. Usturoiul negru asigura protectie impotriva imbatrânirii vaselor.
Tine sub control nivelul colesterolului
Usturoiul negru are o concentraţie mai mare la 100 de grame de S-alicisteină, un derivat de aminoacid care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer.
 
Imbunatateste digestia
 
Usturoiul negru activează  digestia şi îmbunătăţeşte funcţiile organelor digestive. Poate fi asociat mancărurilor mai grase, favorizând digestia acestora. Un consum regulat îmbunătăţeşte digestia persoanelor care suferă de afecţiuni ale vezicii biliare. Usturoiul negru este mai uşor de digerat decât cel alb, ceea ce înseamnă că organismul absoarbe mult mai uşor nutrienţii.
 
Usturoiul negru are o savoare foarte complexă, aromatică, cu tente de lemn dulce şi prună uscată, uşor afumat şi dulceag. Această aromă este cunoscută sub numele de umami, termen care tradus  înseamna gust (uma)  delicios (mi). Umami este al cincilea gust, recunoscut recent de către occidentali şi se înscrie pe listă după cel sărat, dulce, acru şi amar.
 
Sursa: ce se intampla doctore ?
 
Concluzia
 
In sfarsit putem manca usturoi pentru ca ne-a fost recomandat de antrenorul personal – nu pentru ca ne place cu cartofi prajiti. It’s good for our health, baby, you should try it!
Daca ascultam insa in totalitate sfatul antrenorului si vom consuma din cel negru, putem evita embargoul iubitei/sotiei/amantei.
 
Iar cartofii prajiti ii putem inlocui cu un un cod de Alaska preparat la cuptor cu seminte de susan, ciuperci shiitake rehidratate si ulei de masline.
 
 
 
@HIGH CLASS STUDIO

Comments are closed.