Tonifiere musculara

Tonifiere musculară prin EMS ?

Tonifierea
 
unul din beneficiile concrete ale antrenamentului EMS
Termenul de “tonifiere” este de cele mai multe ori folosit în circumstanțe greșite.
Tonusul reprezintă starea involuntară de semi-contracție pe care un mușchi și-o păstrează după un antrenament intens.
Un exemplu potrivit ar fi reprezentat de mușchii care păstrează corpul într-o poziție verticală-mușchii posturali. Dacă aceștia s-ar relaxa excesiv, putem spune că viața ar fi mult mai complicată.
Un corp tonifiat se obține prin stimularea regulată a contracțiilor musculare, ceea ce va duce implicit la dezvoltarea masei musculare și arderea grăsimi în surplus, rezultatul fiind obținerea unui raport echilibrat între masa musculară și cantitatea de țesut adipos din corp. În acest mod, obținem o postură corectă și un corp armonios cu o masă musculară frumos evidențiată.
Având în vedere că impulsul generat de aparatul EMS stimulează țesutul în profunzime, acesta ajută și la întreținerea și menținerea elasticității mușchiului.
Clienții noștri sunt persoane care își doresc lucruri diferite de la noi, iar pentru că acest tip de antrenament poate genera rezultate multiple, încercăm să îl personalizam în funcție de obiectivele fiecăruia. Pentru că folosim tehnologie de ultimă generație, putem izola precis atât zona cât și intensitatea antrenamentului în funcție de rezistența la efort a fiecărei persoane în parte.
Mai exact, în cursul ședințelor de început, ne facem o idee de unde plecăm iar, pe parcurs, odată cu dezvoltarea condiției fizice, intensitatea antrenamentului poate crește punctual pe grupele musculare vizate sau per total.
Antrenementul EMS este unul dintre cele mai complexe tipuri de antrenament deoarece în cursul unei ședințe de antrenament punem în funcțiune 90% din mușchii corpului.
Așadar, putem spune că tonifierea nu este un scop în sine, dar e un beneficiu major al acestui tip de antrenament, având ca rezultat menținerea posturii corecte și a echilibrului funcțional. Tonusul este o stare temporară care poate fi menținută doar prin antrenamente regulate.
Ca o curiozitate, mușchii care susțin mandibula sunt în general bine tonifiați (nu există studii care să demonstreze că la femei sunt mai tonifiați decât la bărbați dar credem că cercetătorii britanici nu au analizat suficient aspectul), ei se află într-o stare permanentă de semi-contracție. Aceștia însă fac parte din cei 10% pe care nu ne propunem să-i lucrăm în timpul unui antrenament. Dimpotrivă, ne-am dori să fie cât mai puțin solicitați.
În loc de concluzie
Pe lângă antrenamentul EMS care se desfășoară sub atenta supraveghere a personalului nostru, putem oferi clienților posibilitatea de a beneficia de colaborarile pe care le avem în derulare cu specialiști în nutriție.
ALIN @HIGH CLASS STUDIO

Comments are closed.