Carbohidrati

Carbohidratii – combustibilul organismului

CARTOFUL – vedeta zilei de astazi
Energia de care organismul nostru are nevoie zilnic pentru a functiona corect este data de carbohidrati. Acestia, pot fi simpli sau complecsi.
Carbohidratii simplii se identifica in principal prin dulceata lor (fructoza, zaharoza sau lactoza). Acestia va dau energie pentru o scurta perioada de timp.
Carbohidratii complecsi sunt combustibilul care alimenteaza organismul de-a lungul timpului si sunt preponderent prezenti in amidon. Asa cum stim cu totii, cand spunem amidon, spunem cartof. Pe langa amidon, cartoful contine cantitati importante de potasiu, magneziu, fier, cupru si mangan plus vitamina C si vitamina B. Alimentele bogate in carbohidrati permit deasemenea cresterea senzatiei de satietate si, astfel, se diminueaza senzatia de foame si in acest fel se evita gustarile. Important insa e modul in care preparam aceste tipuri de alimente astfel incat sa le conservam proprietatile.
Va propunem de exemplu sa incercati o portie de cartofi cu ierburi la cuptor – usor de preparat si atat de bun!

TIMP DE PREPARARE
Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 30 min Gata in: 40 min
INGREDIENTE
500 g cartofi 2 linguri ulei de măsline sare și piper după gust arome, la alegere: praf de ceapă, usturoi deshidratat, rozmarin, cimbru, oregano, pătrunjel, boia, mărar, tarhon etc.

https://retete.unica.ro/recipes/cartofi-la-cuptor-cu-ierburi-aromate/

Add a Comment

You must be logged in to post a comment